Здравейте!

Добре дошли в личния ми блог и благодаря за интереса!

Радвам се, че ми давате възможност да споделя част от идеите, знанията и опита си. По този начин споделям частица от себе си.

Всичко написано от мен тук има елемент на свързаност, макар вероятно разнотемието да направи някому впечатление. Да, имам разнородни интереси, например в хуманитарната сфера и философията, а напоследък и в квантовата физика, социологията и религиознанието. Не съм изложил просто отделни теми. Не съм нахвърлял просто знания или опит по тема. Идеята ми е да споделя нещо повече, а то е една по-разширена моя визия  за живота, за човешкото същество, за здравето и болестта, за щастието и всякаки други теми, групирани в няколко основни категории.

Този блог създадох с ясното съзнание за две мои настоящи потребности: Първата е да мога да споделям неща, които ме вълнуват, Втората, да бъда видим и достъпен за хора, които биха искали да научат повече за мен и от мен и дай Боже някой ден да възникне  пространство за споделяне. Потребността си да споделям на професионална тема ще запазя за Блога на „ОКР пространство“, където ще  да споделям част от знанията и опита си, като лекар и психотерапевт, с което бих искал да подкрепя онези, които имат нужда от помощ, а не знаят от къде и как да започнат.

Ще се радвам ако коментирате. С това бихте ме провокирали да отговоря защо не и с друг материал. Разбирайки живота, можем да си помогнем да се доближим до онова, което повечето от нас мечтаем, да сме щастливи. Тук просто ще опитам да споделям моите гледни точки.

Д-р Владимир Пожарашки